Asiakaspalvelu 09  2750 971  Huolto 0400 121 116

UKK

UKK - usein kysytyt kysymykset

Jacobs Cafitesse on nopea ja tehokas kahviratkaisu.
Mitä eri juomavaihtoehtoja Cafitesse-laitteista saa?
Kaikista laitteista saa mustaa kahvia ja kuumaa vettä nopeasti. Cafitesse Excellecce ja Cafitesse Compact -laitteista saadaan lisäksi erikoiskahveja mm. cafe crème, espresso, cappuccino, cafe au lait, latte, macchiato, flat white ja cortado sekä kuumaa maitoa ja/tai kaakaojuomia kuten kaakaokahvi, kaakaoespresso ja kaakao. Hot & Cold -laitteesta voi valita lisäksi myös kylmiä kahvijuomia.
Miksi kahvi kuljetetaan / säilytetään pakasteena?
Pakastettuna kahvin nestemäinen raaka-aine säilyttää parhaiten ominaisuutensa ja arominsa, jolloin kahvi voidaan aina tarjoilla mahdollisimman laadukkaana.

Ennen laitteeseen asennusta paketti sulatetaan ja ravistellaan parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Kahvilaite toimii samalla jääkaappina kahvin raaka-aineelle. Tutustu kahvivalikoimaan.
Miten valmistan helposti suuren määrän kahvia?
Jacobs Cafitesse -laitteista saadaan voimavirtaan kytkettynä jopa 700 kupillista kahvia tunnissa (itsepalvelu). Kahvilaitteeseen voidaan myös asentaa letku, jolla voidaan täyttää tarjoiluastioita. Laitteiden kapasiteettia voidaan lisätä erillisellä kuumavesivaraajalla, jolloin tunnissa saadaan jopa 150 litraa valmista kahvia.

Kahvia voidaan myös valmistaa sekoittamalla ilman kahvilaitetta, esimerkiksi tapahtumissa. Tällöin kuumennetaan vettä sähköllä, kaasulla tai vaikka puutoimisella kenttäkeittimellä ja lisätään kuumaan veteen kahvin raaka ainetta 1 osa ja 20-22 osaa vettä. Kahvi on heti valmista. Esimerkiksi 10 litraan vettä lisätään 4,5 dl kahvia mittakannun avulla. Novacafilta saa ohjeita sekoitukseen.
Tapahtumakahvitus – kuinka paljon kahvia on mahdollista valmistaa kerralla?
Tähän ei ole ylärajaa, koska kahvia voidaan sekoittaa myös ilman laitetta. Määrä riippuu kuuman veden tuotosta ja käytettävistä astioista. Suurin kokeiltu kertasekoitus on tiettävästi 250 litraa kerralla, suuressa kiinteässä suurtalouskattilassa. Myös 10 litran annostelusäiliöt ovat käteviä. Ne täytetään kuumalla vedellä ja lisätään mittakannulla kahvi juuri ennen tarjoilua. Kahvi säilyy myös hyvin valmiina tarjoiluastioissa. Tehokkaita kahvilaitteita voidaan varustaa täyttöletkulla ja täyttää suoraan tarjoiluastioihin.
Kahvilaite on ollut pois käytöstä pidempään. Mitä toimenpiteitä käyttöönotto vaatii?
Laite on hyvä puhdistaa pyyhkimällä näkyvä lika niin ulko- kuin sisäpuoleltakin. Tarkistetaan, että vesihana on auki ja kytketään virta (kytkimestä tai laittamalla töpseli seinään). Samalla on hyvä tarkistaa vesiliitännän ja -johdon tiiviys. Kun laite on lämmittänyt veden, se voidaan huuhdella. Jos laite ei toimi tai se ei saa vettä, se antaa virhekoodin. Ellei koodi poistu virran katkaisulla, ota yhteys Novacafin huoltoon p. 0400 121 116 tai huolto@novacafi.fi.

Koneen boilerissa on aina vettä, ellei sitä erikseen ole tyhjennetty ennen käytöstä poistoa. Kun laite otetaan käyttöön, lasketaan siitä läpi kuumaa vettä reilu määrä, jotta sisään jäänyt vesi vaihtuu. Joko ottamalla kuumaa vettä tai tekemällä huuhtelu erikseen, laitteen mallista riippuen. Samalla on hyvä tarkistaa, ettei laite tiputtele vettä suuttimista. Tiivisteisiin voi kertyä vedestä kalkkia ja tämä voi aiheuttaa tiputtelua. Huolto vaihtaa tarvittaessa uudet tiivisteet.
Mistä saa tilattua kahvia?
Kahvia voi tilata joko omalta tukkuliikkeeltä tai suoraan Novacafilta. Novacafi toimittaa kahvia koko Suomeen Valion pakasterahdilla. Tilaukset voi tehdä asiakaspalveluumme novacafi@novacafi.fi tai puhelimitse 050 471 8053
Onko kahvilaite helppokäyttöinen?
Laite on markkinoiden helppokäyttöisin. Kahvia saadaan napin painalluksella muutamassa sekunnissa. Kahvipakkauksen vaihto sujuu noin 30 sekunnissa. Sulatettu pakkaus ravistellaan, taitetaan suutin esille ja asetetaan paikoilleen laitteeseen. Laitteet on tehty helposti itse hoidettaviksi, viikkopuhdistusaika on vain muutama minuutti 1-2 kertaa viikossa. Tutustu Jacobs Cafitesse -laitteisiin.
Kuinka monta kuppia kahvia saan kahvipakkauksesta?
2-litraisesta pakkauksesta saadaan noin 46 litraa juontivalmista kahvia. 1,25 litran pakkauksesta saadaan vastaavasti noin 28 litraa. Tutustu kahvivalikoimaan.
Miten Cafitesse voi olla jätteetöntä?
Cafitesse-kahvi suodatetaan jo paahtimolla ja syntyvä suodatusjäte eli kahvinpuru käytetään 100 % paahtimon energiana. Tämä vihreä energia kattaa yli 90 % paahtimon kokonaistarpeesta. Eli kun valmistat kahvia Jacobs Cafitesse -laitteilla märkää kahvijätettä ei enää synny. Kahvipakkaus koostuu kierrätettävistä osista. Lue lisää Cacitessen vastuullisuudesta.
Pitääkö Cafitesse-laite liittää viemäriin?
Cafitesse-laitteita ei liitetä viemäriin ollenkaan. Tämä tarkoittaa myös sitä, että rasvaista kahvijätevettä ei joudu viemäriverkostoon. Tavallisesta suodatinkahvista n. 25…30 % joutuu hävikin muodossa viemäriin.
Onko Cafitesse luomua?
Golden Roast on luomukahvi kaikki Jacobs Cafitesse -kahvit on UTZ-sertifioitu.
Miten kahvin avulla voi edistää hävikin vähentämistä?
Kahvia kannattaa valmistaa aina juuri sen verran kuin sitä tarvitaan, tämä onnistuu Jacobs Cafitesse -laitteilla helposti. Tällöin ei tuhlata raaka-ainetta eikä myöskään tarvitse heittää ylimääräistä kahvia viemäriin. Lue lisää Cafitessen vastuullisuudesta
Mihin Cafitessen hygieenisyys perustuu?
Kahvi on ns. "bag-in-box" -pakkauksessa, mikä varmistaa hygienisyyden ja tasaisen laadun. Kosketus ulkoilmaan tapahtuu vain sillä hetkellä, kun kahvia valmistetaan napin painalluksella. Tuloksena HACCP-vaatimukset täyttävä hygieeninen kahvi.

Jacobs Cafitesse on vastuullinen ja bioturvallinen kahvikonsepti

Bio­turvallinen kahvitus

Suljettu tuotantoprosessi, ilmatiiviisti suljetut, hygieeniset pakkaukset sekä innovatiiviset Cafitesse-laitteet varmistavat terveysturvallisen kahvituksen.

Vähennä hävikkiä

Tavallisesta suodatinkahvista jopa 30 % joutuu viemäriin. Cafitesse-kahvi valmistuu nopeasti, tuoretta kahvia on saatavilla aina. Hävikkiä ei synny, koska vanhentunutta kahvia ei tarvitse heittää pois.

Ei kahvi­jätettä tai suodatin­pusseja

Tavallista kahvia suodatettaessa kilosta kuivaa kahvia syntyy n. 3 kiloa märkää kahvijätettä. Cafitessesta ei synny lainkaan märkää kahvijätettä.

Vastuullinen valinta

Cafitesse-kahvi kasvatetaan vastuullisesti UTZ-sertifioiduilla tiloilla. Koko tuotantoketjussa on panostettu luontoa säästäviin ratkaisuihin mm. pavut paahdetaan vihreällä energialla.