Asiakaspalvelu 09  2750 971  Huolto 0400 121 116

Hygieeninen ja

Bio­turvallinen
kahvi­ratkaisu

Hygieeninen ja bioturvallinen kahviratkaisu

Jacobs Cafitesse on ratkaisu suuriin kahvitus­tarpeisiin
Cafitesse-kahvipavut poimitaan käsin mutta turvallinen, suljettu tuotantoprosessi, ilmatiiviisti suljetut, hygieeniset pakkaukset sekä Cafitesse-laitteiden innovatiiviset tekniset ominaisuudet takaavat, että kahvin seuraava kontakti ympäristöön on kahvikupissa.

Kahvituotanto:
Avoimesta suljettuun järjestelmään

Aikaisemmin kaikki kahvin tuotantoprosessit olivat avoimia järjestelmiä: kaikki tehtiin käsin ja se vaati monia ihmisiä. Nykyään koneet hoitavat suurimman osan työstä: paahtimolla on siirrytty avoimesta järjestelmästä suljettuun järjestelmään. Siksi prosessi on myös paljon nopeampaa kuin ennen. Siinä, missä ennen puhuttiin kiloista, puhutaan nyt tonneista!

Cafitesse-kahvikoneet täyttävät kaikki hygieniavaatimukset ja -määräykset HACCP: n mukaisesti. Tätä osoittaa muun muassa se, että kosketus ympäröivään ilmaan syntyy vasta, kun kahvi tippuu koneesta kuppiin.

Kahviraaka-aine on hygieenisessä pakkauksessaan laitteen sisällä, josta Cafitesse-laite annostelee valitun kahvijuoman.Testaamme suorituskykyämme sisäisillä ja ulkoisilla tarkastuksilla mm. laadunhallinnassa (ISO 9001) ja ainesosien tuotannossa, varastoinnissa, käsittelyssä ja jakelussa (ISO 22000).

Kahvin valmistusprosessin 6 vaihetta

Kahvipavut tuodaan Jouren paahtimolle kaikkialta maailmasta. Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun kahvi saapuu paahtimoon?

Vaihe 1: pesu

Kun kahvipavut on purettu konteista, suuret koneet varmistavat, että kaikki lika, hiekka ja pöly on erotettu kahvipapuista.

Vaihe 2: laadunvalvonta

Jokaisesta kahvipapuerästä otetaan näyte, joka paahdetaan, jauhetaan, suodatetaan kahviksi ja maistetaan.

Vaihe 3: sekoittaminen

Melange tulee ranskalaisesta sanasta melanger ja tarkoittaa kirjaimellisesti 'sekoittaa'. Kahvipapujen koko, väri, koostumus ja vesipitoisuus vaihtelevat. Eri tyyppisistä kahvipavuista luodaan aina ainutlaatuinen sekoitus.

Vaihe 4: paahto

Kahvipapujen maku- ja aromikomponentit muodostuvat paahtamisen aikana. Jokaisella seoksella on optimaalinen paahtoaika ja lämpötilaprofiili. Koska paahtaminen on erittäin tärkeä vaihe, laatua tarkkaillaan myös koko tämän vaiheen ajan. Paahtomestarit varmistavat, että kahvin makuprofiili on tarkalleen niin kuin sen pitäisi olla. He arvioivat papujen väriä ja hienosäätävät paahtoa tarvittaessa.

Vaihe 5: jauhatus ja suodatus

Paahdetut kahvipavut jauhetaan suodatinkarkeuteen. Jauhetuista pavuista suodatetaan valmista kahvijuomaa, josta poistetaan vesi haihduttamalla.

Vaihe 6: pakkaus

Erittäin vahva Cafitesse-kahvi pakataan ilmatiiviisti suljettuihin pakkauksiin ja pakastetaan. Cafitesse varastoidaan ja kuljetetaan käyttökohteeseen pakasteena.

Hygieeninen ja bioturvallinen kahvitarjoilu
Jacobs Cafitesse on ylivoimainen kahvikonsepti ammattikäyttöön: voit valmistaa jopa 200 litraa kahvia tunnissa. Hyvää, tuoretta kahvia on saatavilla 24/7. Laitteita on helppo käyttää ja pitää puhtaana. Valitse Jacobs Cafitesse, kun sinun tulee varmistaa vastuullinen, jätteetön ja bioturvallinen kahvitarjoilu ilman hävikkiä.

Autamme sinua valitsemaan

Saat aina yksilöllistä palvelua, johon sisältyy mm. asiakaskohtaisesti räätälöity kokonaisratkaisu: laitteet, asennukset, opastus, käytön tuki, huolto ja logistiikka.

Jacobs Cafitesse on vastuullinen ja bioturvallinen kahvikonsepti

Bio­turvallinen kahvitus

Suljettu tuotantoprosessi, ilmatiiviisti suljetut, hygieeniset pakkaukset sekä innovatiiviset Cafitesse-laitteet varmistavat terveysturvallisen kahvituksen.

Vähennä hävikkiä

Tavallisesta suodatinkahvista jopa 30 % joutuu viemäriin. Cafitesse-kahvi valmistuu nopeasti, tuoretta kahvia on saatavilla aina. Hävikkiä ei synny, koska vanhentunutta kahvia ei tarvitse heittää pois.

Ei kahvi­jätettä tai suodatin­pusseja

Tavallista kahvia suodatettaessa kilosta kuivaa kahvia syntyy n. 3 kiloa märkää kahvijätettä. Cafitessesta ei synny lainkaan märkää kahvijätettä.

Vastuullinen valinta

Cafitesse-kahvi kasvatetaan vastuullisesti UTZ-sertifioiduilla tiloilla. Koko tuotantoketjussa on panostettu luontoa säästäviin ratkaisuihin mm. pavut paahdetaan vihreällä energialla.