Tavallisesta suodatinkahvista joutuu hävikkinä viemäriin n. 25…30 % siis jopa kolmasosa. Suuren raaka-ainehävikin lisäksi kahvin tekemiseen kuluu paljon työaikaa. Pitkästä valmistamistumisajasta seuraa, että kahvia tehdään etukäteen odottamaan tarjoilua - usein varmuuden vuoksi liikaakin. Yli puolen tunnin seisonta-aika kuitenkin pilaa kahvin. Kun laatu halutaan pitää hyvänä, ylipitkän ajan seisonut kahvi joudutaan kaatamaan pois.
Cafitesse kahviraaka-aineen käyttöaste on 100 %. Tämä perustuu raaka-aineen ominaisuuksiin sekä tehokkaisiin valmistuslaitteisiin. Kahvi valmistuu nopeasti, joten sitä ei tarvitse valmistaa etukäteen.
Koska kahvin valmistumis- ja nauttimisajankohdan väli voidaan minimoida, kahvia ei tarvitse seisottaa ja laatu pysyy hyvänä. Ylimääräistä kahvia ei tarvitse valmistaa, hävikkiä ei synny.
Cafitesse-kahvi suodatetaan jo paahtimolla ja syntyvä jäte käytetään 100 % paahtimon energiana. Tämä vihreä energia kattaa yli 90 % paahtimon kokonaistarpeesta.
Loppukäyttäjälle toimitetaan pelkkää kahvia, jätettä ei rahdata! Cafitesse-raaka-aineesta käytetään 100 % lopputuotteeksi - aina oikea määrä kahvia ja oikeaan aikaan.
Tavallisesta suodatinkahvista menee hukkaan n. 25…30 % eli jokaisesta kahvikilosta joutuu hävikin muodossa viemäriin yli neljäsosa jopa kolmasosa. Rasvainen, kahvijätettä sisältävä jätevesi joutuu viemäriin kuormittamaan jätevesijärjestelmää ja jäteveden käsittelyä sekä jopa vesistöjä.
Kahvia suodatettaessa 1 kg kuivasta kahvista tulee n. 3 kg märkää kahvijätettä - eli massa lähes kolminkertaistuu. Tämän suodatusjätteen käsittely, säilytys ja kuljetukset kuormittavat henkilöstöä ja muita resursseja.
Cafitessesta ei synny lainkaan jätettä (vain kierrätettävä pakkaus) - ei tarvita viemäreitä, ei jätteen säilyttämistä, käsittelyä tai rahtaamista.
Cafitesse on ollut UTZ-sertifioitua vuodesta 2004. UTZ-ohjelman avulla viljelijät voivat huolehtia paremmin perheistään ja luonnosta, mikä on tuonut maanviljelijöille parempaa tuottavuutta ja tulojen kasvua.
Valikoimassa on myös luomukahvi. Cafitesse Golden Roast -luomukahvilla on EU:n myöntämä luomutunnus, joka tarkoittaa mm. luontoa kunnioittavaa tuotantoa, tuotteet eivät saa sisältää muuntogeenisiä organismeja, kemiallisten torjunta-aineiden, lannoitteiden ja antibioottien käyttöä tuotannossa on tiukasti rajoitettu sekä elintarvikkeiden lisä- ja apuaineiden käytölle on tiukat rajoitukset.
JDE on investoinut voimakkaasti hankkeisiin, joissa maakuljetuksista on siirrytty ympäristöystävällisempiin laivakuljetuksiin. Meri- ja rautatiekuljetuksia suosiessa CO2-päästöt ovat vähentyneet yli 20 % vuodesta 2007. Raakakahvi tuodaan paahtimolle Antwerpeniin laivoilla, mikä vähentää CO2-päästöjen lisäksi myös polttoainekustannuksia.
Etsimme jatkuvasti uusia tapoja tehostaa kahvintuotannon ekologisuutta. Kahvin suodatusjäte hyödynnetään paahtimolla ja nykyisin 90 % paahtimon energiatarpeesta katetaan tällä vihreällä energialla. Lisäksi paahtimon jätevesi muunnetaan biokaasuksi ja hyödynnetään tuotantoprosessissa. Tuotantolinjoilla on vähennetty vedenkulutusta yli 30 % vuodesta 2005.
Asianmukainen pakkaus on välttämätön, jotta kahvin maku ja tuoksu säilyvät täydellisinä. 100 % kierrätettävien kuljetus- ja tuotepakkausten painoa pienennetään innovaatioiden avulla jatkuvasti ja ne sisältävät 20 % aiempaa vähemmän paperia, 40 % vähemmän foliota ja 50 % vähemmän alumiinia. Pakkausten kartonkiosat valmistetaan fsc-kierrätysmateriaalista. Tyhjä raaka-ainepussi lajitellaan energiajätteisiin ja suutin metallijätteisiin.
Cafitesse-laitteella ei synny lainkaan kahvijätettä - ei märkää purua tai rasvaista jätevettä. Tavoitteenamme on, että v. 2020 mennessä myös kaikki tuotantolaitoksemme ovat jätteettömiä. Vuodesta 2014 lähtien olemme vähentäneet kaatopaikkajätteen määrää 60 %. Pakkaus on kierrätettävä.
Valmistetun kahvin pitäminen lämpimänä määrää suurelta osin, kuinka suureksi kahvikupillisen hiilijalanjälki muodostuu. Cafitesse-laitteilla kahvia valmistuu nopeasti tarpeen mukaan, joten kahvin lämpimänä pitämiseen ei tarvita energiaa eikä hävikkiäkään synny. Modernit, älykkäät energiansäästötoiminnolla varustetut laitteet on myös suunniteltu niin, että komponentit voidaan kierrättää tehokkaasti.
Saat aina yksilöllistä palvelua, johon sisältyy mm. asiakaskohtaisesti räätälöity kokonaisratkaisu: laitteet, asennukset, opastus, käytön tuki, huolto ja logistiikka.
Suljettu tuotantoprosessi, ilmatiiviisti suljetut, hygieeniset pakkaukset sekä innovatiiviset Cafitesse-laitteet varmistavat terveysturvallisen kahvituksen.
Tavallisesta suodatinkahvista jopa 30 % joutuu viemäriin. Cafitesse-kahvi valmistuu nopeasti, tuoretta kahvia on saatavilla aina. Hävikkiä ei synny, koska vanhentunutta kahvia ei tarvitse heittää pois.
Tavallista kahvia suodatettaessa kilosta kuivaa kahvia syntyy n. 3 kiloa märkää kahvijätettä. Cafitessesta ei synny lainkaan märkää kahvijätettä.
Cafitesse-kahvi kasvatetaan vastuullisesti UTZ-sertifioiduilla tiloilla. Koko tuotantoketjussa on panostettu luontoa säästäviin ratkaisuihin mm. pavut paahdetaan vihreällä energialla.