Reseptit

jouluinen Mantelicappuccino

Mantelicappuccino

Kanelin ja mantelin makuinen kahviherkku jälkiruoaksi tai ylelliseen kahvihetkeen.

  • Laita kuppiin mantelinmakuista siirappia
  • Lisää yksi Cafitesse Cappuccino -annos
  • Koristele muutamalla paahdetulla mantelilastulla ja kanelilla
LAKU frappé

LAKU frappé

Lakritsin ystävän juoma, yllättävän hyvää kylmänä tai kuumana!

  • 1 dl Cafitesse Good Origin Luomu kahvia tai espressoa
  • 2 dl kylmää luomumaitoa
  • jäitä tai jäämurskaa
  • lakritsikastiketta
Sekoita aineet tehosekoittimessa. Kaada lasiin ja viimeistele kermavaahdolla sekä tuoreella lakritsilla ja lakritsikastikkeella!

Vinkki! Viileänä päivänä korvaa kylmä maito kuumalla ja jätä jäät tai jäämurska pois.

Jouluinen piparkakkukahvi

Jouluinen piparkakkukahvi

2 annosta

  • 2 tl ruokokidesokeria
  • 1 dl kuumaa, vahvaa kahvia tai espressoa
  • 2 dl kuumaa maitoa
  • 1 dl kermavaahtoa
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • murskattua piparkakkua
Laita sokeri kahteen lasiin tai jouluiseen mukiin. Kaada päälle kuuma kahvi ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Lisää kuuma maito. Mausta kermavaahto piparkakkumausteella. Koristele kermavaahdolla ja piparkakkumurskalla. Tarjoile heti.
Virkistävän helppo jääkahvi<

Virkistävän helppo jääkahvi

Tämän helpompi ei jääkahvi voi olla!

  • Laita 4 jääkuutiota lasiin
  • Lisää 15 ml (maku)siirappia
  • Valitse ”Cappuccino”
  • Nauti!
banana split frappé

Banana Split Frappé

Tuunaa jäätelöannoksien klassikosta trendikäs frappé!

  • 1 dl Cafitesse-kahvia tai espressoa
  • makusiirappia esim. DaVinci Gourmet Classic
    • 1 rkl mansikan makuista
    • 1 rkl banaanin makuista
  • 2 dl kylmää maitoa
  • jäitä tai jäämurskaa
Sekoita aineet tehosekoittimessa. Kaada lasiin ja viimeistele kermavaahdolla sekä tuoreella mansikalla, banaaninviipaleilla ja suklaakastikkeella!
Vaniljainen jääkahvi

Vaniljainen jääkahvi

Vaniljainen jääkahvi viilentää helteellä
  • 1 dl kahvia
  • 1 dl kylmää maitoa
  • 1 rkl vaniljanmakuista siirappia
  • 1 dl jäädyttetyjä maitopaloja
Täytä lasi jäädytetyillä maitopaloilla. Mausta jäähtynyt kahvijuoma makusiirapilla ja kaada lasiin. Sekoita joukkoon maito. Sekoita ja nauti. Koristele jauhetulla vaniljalla ja/tai lusikallisella vaniljajäätelöä.
appelsiinikaakao

Appelsiinikaakao

  • 280 ml kuumaa maitoa
  • Appelsiinimakusiirappia
  • Suklaakastiketta
Kaada siirappi ja suklaakastike kupin pohjalle. Lisää kuuma maito ja sekoita hyvin. Tarjoa esim. appelsiinisuklaan kanssa.
suklaaappelsiinilatte

Suklaa-appelsiinilatte

  • Appelsiinimakusiirappia
  • Suklaakastiketta
  • Caffé Latté
Kaada siirappi ja suklaakastike kupin pohjalle. Lisää Caffe Latté ja sekoita hyvin. Tarjoa esim. paahtoleivän ja appelsiinimarmeladin kanssa.
Jouluinen Caffè Latte

Jouluinen Caffè Latte

  • 0,5 dl vahvaa kahvia tai espressoa
  • 2 dl kuumaa maitoa
ripaus kanelia ja kardemummaa pinnalle

Kahvia ilman konetta

Helppo tapahtumakahvitus kevään ja kesä juhliin

Voit tehdä hyvää ekologista kahvia myös ilman konetta helposti, nopeasti, paljon tai vähän ja tietysti ilman jätettä!

Näin se tapahtuu

  • Cafitesse-kahvi varastoidaan ja kuljetetaan pakasteena.
  • Sulata käyttöä varten, käyttöaika sulatettuna 3 viikkoa
  • Valmista kuumaa vettä (kenttäkeitin, kaasu, sähkö...)
  • Ota esille sulatettu kahvipaketti ja aseta suutin pakkauksen ohjeen mukaan paikalleen
  • Käännä suutin irti (varo mahdollisesti roiskuvaa kahvia)
  • Mittaa jakeluastiaan tarvitsemasi määrä kuumaa vettä
  • Annostele oikea määrä kahvitiivistettä mitta-astiaan
  • Kaada kahvitiiviste kuumaan veteen ja sekoita - KAHVI ON VALMISTA

Kahvitiivisteen ja veden sekoitussuhde on 1:24 eli yksi osa kahvia 24 osaa vettä.

Mittaa vesi ja kahvi tarkasti (mittaamiseen voit käyttää esim. mitta-asteikolla varustettua astiaa tai esim. suurikokoista injektioruiskua.

Valmista kahvia kuumaa vettä Cafitesse Good Origin tai Café Noir
-raaka-ainetta
80 kupillista (10,4 l) 10 l 4 dl
200 kupillista (26 l) 25 l 1 l
400 kupillista (52 l) 50 l 2 l
1000 kupillista (125 l) 120 l 5 l